Over Heleen Davies

introducing

Heleen en Harry

In het kort…
Mijn passie voor hoeven is, zoals die van veel hoefspecialisten, uit nood geboren, omdat ik door bleef zoeken naar oplossingen voor hoefproblemen van paarden van mijzelf en in mijn omgeving die niet eenvoudig op een traditionele manier op te lossen waren. Om zoveel mogelijk paarden goed te kunnen helpen zal ik proberen altijd door te blijven leren en nieuwe kennis en inzichten proberen te verwerven. Ik ben niet alleen geinteresseerd in alle inzichten en methoden van ijzervrije hoefverzorging maar verdiep me ook in nieuwe huisvestings methoden van paardenhouderij, voeding en mineralen.

• 2003 – Nieuw Zeeland – Cursus Barefoot trimmen bij Will Miller van Nakedhorse.nz
• 2004 – 2010 – Onderhoud eigen paarden, meelopen met de trimmers van Hoof Care NZ.
Zelfstudie, boeken, internet, allerlei methodes en websites kwamen voorbij.
• 2010 – Verhuisd naar Frankrijk, verbaasd over het ontbreken van een ‘barefoot revolutie’ in
zowel Nederland, België als Frankrijk
• 2012 – Start Paardenhoeven.info
• 2012 – Eerste avondworkshop ‘Hoeven Kijken’ gegeven
• 2013 – Online cursussen gevolgd: NRC cursus van Dr Kellon en Equine nutrition van de
universiteit van Edinburgh
• 2013 – Start dagworkshops ‘Inzicht in Hoeven’ en ‘Onderhoudstrimmen met eigen paard’
• 2014 – Deelname ‘ABC Whole Horse’ cursus – San Francisco, Cheryl Henderson
• 2014 – Vertaling boek “ABC trimmethode” van Cheryl Henderson van het Engels naar het
Nederlands
• 2015 – Vertaling boek “Hoefbevangenheid” van Remco Sikkel van het Nederlands naar het
Engels. Engelse titel: ‘Laminitis, Understanding, cure, prevention

Mijn missie is het helpen van paarden door het verspreiden van infomatie over hoeven onder paardenhouders. Via deze site, mijn bijdragen op Facebook en de workshops deel ik mijn kennis, ervaring en passie voor hoeven.

Op dit moment geef ik 40 workshops per jaar in Nederland en België, 20 theorie dagen ‘Inzicht in hoeven’ en 20 praktijkdagen ‘Onderhoudstrimen met eigen paard’. In de afgelopen jaren zijn er al honderden mensen naar mijn workshops gekomen die op hun beurt kennis over en enthousiasme voor hoeven weer delen en doorgeven. Zo verspreidt deze essentiële kennis snel en veranderen we langzaam maar zeker de cultuur van het paardenhouden ten positieve.

Behalve de workshops voor individuele paardeneigenaars verzorg ik ook gastlessen over hoeven op de Equus Universalis Instructeur opleiding. Vanaf 2017 zal ik ook gastlessen geven binnen de opleidingen van Dressuurnatuurlijk.

In 2014 vertaalde in het boek ABC trimmethode van Cheryl Henderson van het engels naar het nederlands. In 2016 vertaalde ik het boek Hoefbevangenheid van Remco Sikkel van het Nederlands naar het Engels. Zelf een boek schrijven over hoeven zit zeker nog in de planning.

link