Case studies

Hieronder links naar verhalen over diverse paarden met verschillende hoeven en uiteenlopende problemen. Sommige van deze paarden zijn van mijzelf, andere van bekenden die ik trim. Ook een aantal verhalen over paarden die ik zelf nooit heb gezien (Hoefhelp). De eigenaars van deze paarden stuurden mij foto’s en op basis daarvan gaf ik advies en gingen zij zelf aan de slag.

Hoefhelp – Heb je vragen over de hoeven van jou paard?
Neem dan contact op. Stuur foto’s van schone hoeven op. Op die foto’s zal ik aangeven waar en hoe de hoeven voor verbetering vatbaar zijn en hoe je die hoeven zou kunnen trimmen. Deze service is geheel gratis!

Het verhaal van… Wil jij een verhaal delen over de hoeven van jou paard?
Beschrijf hoe jij op een natuurlijke manier de hoefproblemen van jou paard hebt opgelost (liefst met foto’s) en ik plaats het op de site. Door succesverhalen te delen kun je andere paarden eigenaars helpen om de hoeven van hun paarden ook te verbeteren.

teen-barst-kleinRiver, een Welsh Cob met een scheur in de teen
River is een 20 jarige Welsh Cob merrie die al lagere tijd last had van een geinfecteerde scheer in de toon. Door niets anders dan geregeld goed te bekappen groeide de scheur uit, verdween de schimmel- en bacteriële infectie en verbeterde de hele hoef.


bambi-kleinBambi, een hoefbevangen pony met Cushings
Bambi is een bejaarde pony met Cushings die lange tijd niet bekapt was en ernstig hoefbevangen raakte. Lees in dit verhaal hoe hij opknapte door niets anders dan bekappen, aangepaste voeding en geduld.


wolin-kleinHet verhaal van… Lotte en Wolin
Wolin is de 9 jarige KWPN merrie van Lotte die 6 jaar lang last heeft gehad van hoefproblemen die hoefsmeden en klinieken niet konden oplossen met allerlei speciaal beslag, siliconen en zooltjes. Nu, na een half jaar zonder ijzers, maken ze zonder ijzers eindelozen buitenritten…

jack-klein

Jack, een echte gravel cruncher
Jack is een 15 jaar oude Dales pony met prima hoeven. Jack staat in de wei, wordt niet bijgevoerd, krijgt geen supplementen en heeft nooit een deken op. Hij is een bazig mannetje dat zichzelf en de anderen graag in beweging houdt.


trefine-kleinTrefine, een hoefbevangen shetlander
Een 11 jarige shetland merrie met lange slipperhoeven. Met behulp van een strict dieet, mineralen, beweging en natuurlijk bekappen veranderde zij van een dikke pony die niet kon lopen naar een vrolijk dier met perfecte voetjes.


sox-kleinSox, een hoog bejaard paard
Onder invloed van trimmen en dieet verbeterden de flinterdunne hoeven van deze 37 jarige Welsh Cob enorm in de loop van 2 jaar tijd. Ook een zeer diep gat bij de teen groeide vrijwel geheel uit. Hij ging uiteindelijk met veel betere hoeven naar de paardenhemel…

elin-kleinHoefhelp – Elin
Deze 4 jarige kwpn merrie had overgroeide, over de zool geklapte steunsels en kwartierflare. Door vaker en meer te trimmen kunnen we haar hoeven helpen symmetrischer te worden en de hoefwand beter te laten aanluiten.


Hoefhelp – cassieCassie
Sinds deze 7-jarige kruising arabier x Ierse warmbloed 2 jaar geleden van de ijzers af kwam liep ze niet echt goed en was soms kreupel. De oorzaak leek eerst een abces te zijn maar door anders naar de hoef te kijken en anders te trimmen gaat ze nu goed vooruit.