Trimmen voor beginners – video’s

Elke bekapper heeft binnen de principes van het natuurlijk bekappen z’n eigen stijl. Als paardeneigenaar heb jij de verantwoordelijkheid om te bepalen of deze trimstijl voor jouw paard geschikt is of niet. Op deze pagina een paar duidelijk uitgelegde trim video’s. Ik zal nog meer video’s aan deze pagina toevoegen zodat je verschillende stijlen met elkaar kunt vergelijken.

Deel 1 – Intro to hoof trimming for the horse owner, Part 1 of 3
Deel 2 – Intro to hoof trimming for the horse owner, Part 2 of 3
Deel 3 – Intro to hoof trimming for the horse owner, Part 3 of 3

Dawn Willoughby
Deze driedelige video is gemaakt door de 61-jarige bekapster Dawn Willoughby. Ze legt op hele eenvoudige manier uit hoe je als paardeneigenaar je tussentijdse onderhoud kunt doen. Haar tip: begin gewoon eens met twee voorhoeven en doe de achterhoeven de volgende dag. Laat je werk, als je net begint, regelmatig controleren door een professional.

Les 1 – Afronden van de hoefwand vanaf de onderkant (deel 1 van de mustangrol)
Les 2 – Afronden van de hoefwand vanaf de bovenkant (deel 2 van de mustangrol)
Les 3 – Vijlen van de hielen

Mijn mening over deze videos:
Deze trim is geschikt als tussentijds onderhoud voor een beginnende, zelf trimmende paardeneigenaar. Deze trimstijl is niet geschikt voor paarden met probleemhoeven. Dit paard zou baat hebben met wat meer werk aan de steunsels en hielen en een kortere teen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *