Reacties van deelnemers…

blesdijke

Mijn eigen reactie op de workshops:
De workshops voelen voor mij elke keer weer als een feestje. Iedere keer ontmoet ik geweldige mensen die veel om hun dieren geven en het allerbeste voor ze willen. Het niveau van de deelnemers is heel verschillend, van mensen die eigenlijk nooit eerder naar hoeven gekeken hebben tot professionele bekappers. Iedereen haalt er wel iets uit, en voegt ook weer op zijn eigen manier iets toe. Ik leer zelf heel veel van de workshops en ben er persoonlijk enorm door gegroeid. Geinformeerde eigenaars zijn de allerbelangrijkste sleutel voor hoefgezondheid en daarmee het welzijn en gezondheid van het paard. Het is voor mij een eer om bij te dragen aan deze, zich kalm maar gestaag, verspreidende revolutie in de paardenwereld.

Een aantal reacties van deelnemers
Hoeven uitleggen moet je maar aan Heleen overlaten, die doet dat echt superboeiend! De hoeven zijn de basis van je paard, daarmee kom je echt voor uit! Superaanrader Het HoevenVerhaal van Heleen…..

Ook ik vond het echt Super tof met Heleen! Onvoorstelbaar hoeveel ‘basiskennis’ er eigenlijk nog niet algemeen bekend is, dit is echt iets wat iedere paardeneigenaar zou moeten weten.

Ik vond het ook heel boeiend en leerzaam. Helaas heeft mijn verzorgpaard ook rotstraal. Ik vermoed zelfs aan drie hoeven…:-( Vandaag was hij zelfs kreupel linksvoor. De hoefsmid had daar een zooltje onder gezet, maar ik ben bang dat de rotstraal hierdoor extra lekker heeft kunnen gedijen. Echt balen!

Ik heb het verhaal voor de tweede keer mogen horen, het is zoo boeiend en interessant, idd een aanrader. Het goede nieuws, de hoeven van mijn paard zijn echt heel gaaf geworden, ik ontwikkel mijn kijk op hoeven en wordt hoevenbewust door Heleen, zo enthousiast als ze is dat is geweldig.

We willen toch allemaal hoeven zoals deze oorsponkelijk bedoeld zijn en we met een gerust hart zonder ijzers en proppen kunnen rijden, Dat zou iedere paarden liefhebber toch willen! Ook veel goedkoper natuurlijk. Kortom; als ze weer naar Nederland komt: echt gaan!!

Heleen, bedankt voor de leerzame, interessante en gezellige workshop! Deze workshop is echt een AANRADER! We gaan vandaag op stal gelijk aan de ‘studie’.

Het was echt een hele interessante avond en Heleen is echt een self-made-professional!
zo mooi als Schimps hoeven zijn geworden! Ik ben echt zo dankbaar voor haar inzichten en eye openers, bijvoorbeeld dat de hoef ook de fuctie heeft om het bloed terug omhoog naar het hart te stuwen.

De onzekerheid werd eerst heel groot tijdens jou workshop. Nu is het gezakt en nu zeg ik: ja, ik weet er meer van af. Ik vond het goed aan je workshop dat je een totaalplaatje schetst: op alle fronten werken aan een goede hoef! Het fascineert me nu wel! En je enthousiasme en de sfeer was echt aanstekelijk. De lokatie was ook prima, wat een goede verzorging! Top! Als ik een cijfer moet geven, krijg je van mij een 8!

Ik heb erg veel geleerd van je presentatie. Dit was precies het soort verhaal dat ik moest horen. Voor mij vielen de meeste muntjes rond de manier waarop het paard zijn hoef het liefst wil gebruiken en waarom hij dat vaak juist niet doet. Daarvoor had ik inzicht nodig in de opbouw van de hoef en dat heb je goed uitgelegd. Het helpt altijd om het verhaal te koppelen aan de menselijke belevingen. Bijvoorbeeld dat beeld van jouw nagel op het randje van de tafel om uit te leggen over wat voor verbinding we het hebben tussen hoefwand en levende huid.

Over de voeding valt volgens mij nog wel een keer 4 uur te vullen. Ik merkte dat ik daar gewoon veel te weinig van weet. Ging daarom ook iets langs me heen.

Dat ze ons wat zou gaan leren heeft ze ZEKER waargemaakt! Wat een onwijs interessante materie en wat kan Heleen gepassioneerd haar verhaal doen. Ze weet écht waar ze het over heeft en vooral haar ideaal ‘de paarden helpen’ vind ik prachtig en bewonderingswaardig, als je het mij vraagt een echte paardenvrouw.

Daarnaast zou ik de informatie die wij tijdens de workshop te horen hebben gekregen wel van de daken willen schreeuwen, iedereen moet dit weten! Het betreft eigenlijk zulke basiskennis, maar waarover nog zoveel vooroordelen zijn in Nederland, vanuit verschillende hoeken, en vooral door mensen die niet verder willen kijken dan naar hetgeen wat bekend is. Heleen heeft ons echt allemaal even wakker geschud…

Workshop in april in Blesdijke was weer supergaaf en inspirerend, voor de derde keer mocht ik naar Heleens boeiende hoevenverhaal luisteren en iedere keer nog enthousiaster . Nu heb ik ook het onderhoudstrimmen gevolgd, en heb er echt zin om mijn paarden te onderhouden met mijn eigen vijl en messen. Hoefstandaard ik ook gereed en vandaag mag ik ook al een paard van iemand anders trimmen, gaaf , gaaf !!! Kan het iedereen aanbevelen om de theorie te volgen en je zult van de ene eye opener in deandere vallen. Een MUST voor iedere paardenliefhebben, Ik zeg……in juni komen allemaal naar Blesdijke en zult er zeker weten geen spijt van hebben, De mensen die het verhaal mochten meemaken zijn echt superenthousiast na afloop…..

In april ben ik naar een workshop van Heleen Davies geweest. Mijn man bracht me weg en bleef nog even een kopje koffie drinken. Hij is de hele dag gebleven …. Zo boeiend vond hij het!

We vonden Heleen puur en vooral van vele eigen inzichten voorzien. Geen aanhanger van Jackson, Strasser of Ramey, maar vooral zelf logisch nadenken en observeren. Je moet doen wat werkt voor je eigen paard in zijn leefomgeving. Haar boodschap is: Luister naar het paard!

Mijn paard is 7 en heeft vanaf z’n derde op ijzers gestaan. Sinds november vorig jaar hij van de ijzers af. De hoeven herstellen zich wonderbaarlijk snel en met hem kan ik met de kennis van Heleen gelijk aan de slag. Deze workshop is een aanrader voor een ieder die wil dat zijn paard gezonde hoeven heeft en zich daardoor in zijn geheel beter voelt.

Als je kennis en inzicht wilt verkrijgen over paardenhoeven is dit echt een aanrader. In april cursus gedaan bij Heleen. Heb in het verleden al veel internetstudie gedaan en een cursus natuurlijk bekappen. Maar de workshops van Heleen zijn erg waardevol: eerst het hoeven (be)kijken en aanvullend ondehoudstrim. Wat ibij mijn paarden moest gebeuren ging verder dan een onderhoudstrim, maar door Heleen’s kennis, enthousiasme, goede instructie en hand-on resultaten. Ook haar website bevat veel waardevolle informatie. En Heleen is een plezierig mens met een open mind die veel kennis deelt maar je ook zelf laat nadenken.

In april heb ik met Heleen de hoeven van mijn verzorgpaard getrimd en daar heb ik heel veel van geleerd. Ik vind het vooral erg prettig dat ze heel duidelijk het waarom van bepaalde handelingen en theoriën kan uitleggen. Geen bloemrijke taal, gewoon zeggen waar het op staat en wat er gezien wordt. En Heleen houdt geen dingen achter als een soort ‘vakgeheim’. Doordat je het waarom weet, onthoud je ook meteen veel beter wat er belangrijk is.

Download hier het artikel over Hoeven Kijken uit Paard&Spul

Een gedachte over “Reacties van deelnemers…

  1. Isabelle

    Als professionele bekapper krijg ik veel paarden met slechte en vervormde hoeven. Ik wilde mijn kennis en techniek uitbreiden om te kunnen nog nauwkeuriger bekappen. Ik heb de workshop in Boskoop gedaan in september. Dankzij Heleen beheers ik nu de hoefmapping methode, heel interessant!!!
    Bekappen volgens de interne structuur van de hoef is zo logisch….

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *