Fantastische hoeven video

Deze video van Rockleyfarm gaat niet over de prestatie van paarden, het niveau waarop ze zijn afgericht, hoe ze aan onze verwachting voldoen, of aan een modebeeld of smaak. Het filmpje gaat niet over wie de sterkste is of de snelste of de beste of de mooiste. Het maakt niet uit hoe oud deze paarden zijn, van welk ras, of in welke discipline.

Wat je hier ziet zijn gezonde paarden die de kans krijgen om zonder pijn te doen waar ze gemaakt voor zijn: Bewegen!

De video toont het resultaat van ultieme paardenverzorging: Aan alle natuurlijke behoeften van deze paarden wordt voldaan. Hierdoor zijn ze in staat blootsvoets over de gravelpaden te galopperen. Zo zeldzaam, maar zo gewoon!

De meeste van de paarden in deze video hadden peesproblemen, hoefkatrolontsteking en blessures van de collateraal banden. Speciaal beslag, medicijnen en boxrust konden deze problemen niet oplossen. Als laatste redmiddel werden de hoefijzers verwijderd en hebben de paarden tijdens hun revalidatie op Rockleyfarm gekregen wat ze nodig hebben: Beweging, natuurlijke slijtage en voer dat geschikt is voor hun spijsvertering.

Dit is het resultaat: Barefoot happiness :-)

Een gedachte over “Fantastische hoeven video

  1. Lotte Doeven

    Zucht.. Het is gewoon zo waar! Het is toch van de zotte dat paarden niet ouder als 9 jaar worden, terwijl de juiste manier van houden, voeren en trimmen een wereld van verschil kan betekenen. Op naar een betere wereld voor het paard!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *