De 4 hoofdredenen paarden niet te beslaan

In deze video ontmoet wetenschappelijk verslaggeefster Celine Diezy in Frankrijk Pierre Enoff, (een biomechanic equine engineer). De video vat in feite alle artikelen van deze site in 7 minuten samen. Met prachtige beelden van vrolijk stappende onbeslagen paarden over de meest onmogelijke paden in de Pyreneeën. Barefoot inspiratie!

Hoewel de video opgezet is als ‘anti hoefijzer’ video zijn de beelden zeer zeker pro barefoot!De 4 redenen om paarden niet te voorzien van hoefijzers:

  • De hoef is een tactiel orgaan en kan met ijzers de ondergrond niet voelen. Hiermee wordt het risico op blessures verhoogd.
  • Het hoefijzer dwingt het paard op de draagrand te lopen (‘een lange nagel’) die niet gemaakt is voor een gewichtsdragende functie.
  • Hoefmechanisme wordt verstoord door hoefijzers en hiermee de belasting van het hart verhoogd.
  • De hoef kan zichzelf met een ijzer niet goed schoonhouden. Anaerobic bacterieen, vuil en schimmels horen niet thuis in een paardenvoet.

De meest controversiële uitspraak in deze video: De levensverwachting van beslagen paarden is slechts de helft als die van onbeslagen paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *